Julkaistu kirjoittanut & kategoriassa Ajankohtaista.

DSC03165

Finlandia Marathon on solminut kummiurheilijasopimuksen Henri Mannisen, 31, kanssa. Manninen on MM-tason maratonjuoksija, joka opiskelee fysioterapeutiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Manninen tulee näkymään kummitoiminnan kautta Finlandia Marathonin edustustehtävissä myös muissa kesän juoksutapahtumissa kuten Helsinki City Marathonilla. Lisäksi hän jakaa parhaat vinkkinsä juoksuharjoitteluun, maratonille valmistautumiseen ja vammojen ehkäisemiseen Finlandia Marathonin nettisivuilla.

Mannisen uran huippukohta oli viime vuoden MM-kisat Pekingissä ja Berliinissä juostu maraton omaan ennätysaikaan 2.16.43, joka alitti MM-kisarajan. Coopperin testeiksi muutettuna aika vastaisi yhtätoista peräkkäistä testiä, joista jokaisessa matkaa kertyisi yli 3800 metriä.

Mannisen urheilutausta on värikäs. Kokemusta on juoksun lisäksi karttunut niin jalkapallon, hiihdon kuin jääkiekonkin parissa. ”Olen kuuden vanhasta lähtien juossut pitkiä matkoja. Tavoitteellisesti aloitin harjoittelemaan 12-vuotiaana ja ensimmäisen ammattivalmentajan, Kari Sinkkosen, sain 17-vuotiaana, Manninen kertaa urheiluhistoriaansa.”

Mies on ollut myös aiemmin mukana Finlandia Marathonin puolimaratonilla, joten kokemusta reitin varrelta löytyy. ”Treenaan lähes aina rantaraitilla. Tällä hetkellä juostua matkaa kertyy 230 kilometriä viikossa eli reilu 30 kilometriä joka päivä”, hän kertoo.

Manninen kuvailee Finlandia Marathonin reittiprofiilia mieluisaksi, sillä se mahdollistaa hyviä aikoja. ”Tämä on varmaan Suomen nopein reitti, täällä on mahdollista juosta kovaa. Muun muassa Berliinissä kisaamassa käynyt Miika Takala on juossut maraton ennätyksensä Finlandia Marathonilla.”

Kesän alkuperäisiin tavoitteisiin Manninen listaa sekä EM-kilpailujen puolimaratonin että olympialaisten maratonin, mutta loukkaantuminen on muuttanut suunnitelmia. ”Kesäolympialaiset ovat neljän vuoden välein, joten se on päätavoite. Mutta mikäli olympiaraja 2:16 alittuu Prahassa, se voisi toimia näyttönä vielä Euroopan mestaruuskisoihinkin”, Manninen summaa.