Lukio-Run-1Syksyn uutuutena Finlandia Marathonin yhteydessä järjestetään lauantaina 12.9. Jyväskylän lukiolaisille oma juoksutapahtuma Lukio Run. Matkavaihtoehtoina juoksutapahtumassa on 5 tai 10 kilometrin lenkit. Lukio Run – tapahtumaa tehdään yhteistyössä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymän kanssa. ”Viime syksynä Jyväskylän lyseon lukion oppilaille tarjottu pienimuotoinen juoksutapahtuma toimi innostavana pilottina ja kannusti tarjoamaan kaikille Jyväskylän lukiolaisille vastaavan tapahtuman suuremmissa puitteissa ison juoksutapahtuman yhteydessä”, kertoo Antti Rastela Jyväskylän Koulutuskuntayhtymästä.

 

Lukio Run –tapahtumasta on tarkoitus tehdä nuortennäköinen oma juttu. ”Tavoitteena on toteuttaa rento, iloinen ja ei-tosikkomainen tapahtuma nuorille. Samalla voimme tarjota innostavan tavoitteen ja päämäärän, jota kohti pyrkiä. Tapahtumassa yhdistyy parhaimmillaan tavoitteellisuus sekä ilo ja hauskuus”, kertoo Finlandia Marathonin toinen pääsihteeri Jouni Vatanen. ”Vaikka tapahtumasta on tarkoitus tehdä omanlaisensa, on osallistujille silti tarjolla samat palvelut kuin kaikille muillekin juoksijoille. Tärkeintä tapahtumassa on kuitenkin osallistuminen ja itsensä voittaminen.”

 

Julkisuudessa on viime aikoina puhuttu paljon nuorten liikunnan määrän vähenemisestä. Yksi Lukio Runin tavoitteista onkin säännölliseen liikuntaan kannustaminen. ”Syksyllä lukiolaisilla on erinomainen mahdollisuus kokeilla vaikkapa sitä, pystyykö yhtäjaksoisesti hölkkäämään 5 tai 10 kilometriä. Kannustajina toimivat omat ikätoverit ja se voi siivittää juoksua vielä aikaisempaa lennokkaampaan menoon”, Vatanen pohtii. ”Nuorten hyvinvointi ja liikunnallisen elämäntavan vahvistaminen ovat tärkeitä asioita ja tällä uudella tapahtumalla toivottavasti annamme nuorille kipinän säännölliseen liikkumiseen, näyttämällä ettei liikunta ole vakavaa hampaat irvessä tekemistä vaan hauskaa ja rentoa ajanviettoa.”