|

Henri Mannisen mietteitä harjoittelusta

Juokseminen itsessään on melko yksinkertaista. Mikäli tavoitteenasi on erityisesti parantaa suorituskykyäsi tai vaikkapa murskata omat maratonennätyksesi tietyssä kilpailussa, niin silloin asiat saattavat hieman mutkistua. Olen laittanut tähän muutaman hyödyllisen vinkin siitä, kuinka vältät tekemästä kolmea yleisintä harjoitteluvirhettä. Juokseminen ainoastaan mukavuusalueella Monet juoksijat harjoittelevat säännöllisesti ja paljon, mutta silti he kokevat, että juoksuvauhti ei vaan kehity…. Read more »

|

HENRI MANNISEN VINKIT FINLANDIA MARATHONILLE VALMISTAUTUJALLE !

Jyväskylässä juostava Finlandia marathon tarjoaa tasaisen, nopean ja ennen kaikkea kauniin juoksureitin Jyväskylän Rantaraitilla. Matkavalikoimasta löydät myös lyhemmät 10km ja 21,1km matkat. Tulen jakamaan seuraavien viikkojen aikana omia vinkkejäni siitä, kuinka selviydyt tulevasta maraton haasteesta. Maraton etenee kuin klassinen draama sisältäen annoksen komediaa, tragediaa, euforiaa ja tuskaa. Mielestäni ensikertalaisen ei tulisi ottaa painetta maratonille osallistumisesta,… Read more »

|

FINLANDIA MARATHONIN ELVYTYS

Jyväskylässä juostiin vuosina 1978-1994 Finlandia Marathon 17 kertaa. Se oli ensimmäinen ja pitkään Suomen suurin kaupunkimarathon. Osanottajia oli parhaimmillaan pitkälti yli 2000. Järjestäjäorganisaatioiden joukossa oli mm. SVUL, mikä myöhemmin oli perustamassa Suomen suurimmaksi noussutta Helsinki City Marathonia.  1990-luvun laman myötä osanottajamäärä putosi pariinsataan ja jyväskyläiset järjestäjätkin lamaantuivat.  Finlandia Marathonia ei juostu enää vuonna 1995. Aloitin… Read more »