|

Pieni hermostuneisuus kuuluu pelin henkeen

Finlandia marathon viikko on edessä ja kohta juoksijat pääsevät mittaamaan harjoituskauden onnistumisen. Viimeinen viikko on yleensä sitä aikaa, kun pieni pelko alkaa hiipiä takaraivoon ja mieli alkaa täyttyä kysymyksistä, joihin vastaukset on saatu (tai olisi pitänyt saada ) jo aikoja sitten. Olenko treenannut tarpeeksi? Olisiko pitänyt tehdä yksi pitempi lenkki? Mitä juon kisapäivänä? Onko kisakenkäni… Read more »

|

HENRI MANNISEN VINKIT FINLANDIA MARATHONILLE VALMISTAUTUJALLE !

Jyväskylässä juostava Finlandia marathon tarjoaa tasaisen, nopean ja ennen kaikkea kauniin juoksureitin Jyväskylän Rantaraitilla. Matkavalikoimasta löydät myös lyhemmät 10km ja 21,1km matkat. Tulen jakamaan seuraavien viikkojen aikana omia vinkkejäni siitä, kuinka selviydyt tulevasta maraton haasteesta. Maraton etenee kuin klassinen draama sisältäen annoksen komediaa, tragediaa, euforiaa ja tuskaa. Mielestäni ensikertalaisen ei tulisi ottaa painetta maratonille osallistumisesta,… Read more »

|

FINLANDIA MARATHONIN ELVYTYS

Jyväskylässä juostiin vuosina 1978-1994 Finlandia Marathon 17 kertaa. Se oli ensimmäinen ja pitkään Suomen suurin kaupunkimarathon. Osanottajia oli parhaimmillaan pitkälti yli 2000. Järjestäjäorganisaatioiden joukossa oli mm. SVUL, mikä myöhemmin oli perustamassa Suomen suurimmaksi noussutta Helsinki City Marathonia.  1990-luvun laman myötä osanottajamäärä putosi pariinsataan ja jyväskyläiset järjestäjätkin lamaantuivat.  Finlandia Marathonia ei juostu enää vuonna 1995. Aloitin… Read more »