|

HENRI MANNISEN VINKIT FINLANDIA MARATHONILLE VALMISTAUTUJALLE !

Jyväskylässä juostava Finlandia marathon tarjoaa tasaisen, nopean ja ennen kaikkea kauniin juoksureitin Jyväskylän Rantaraitilla. Matkavalikoimasta löydät myös lyhemmät 10km ja 21,1km matkat. Tulen jakamaan seuraavien viikkojen aikana omia vinkkejäni siitä, kuinka selviydyt tulevasta maraton haasteesta. Maraton etenee kuin klassinen draama sisältäen annoksen komediaa, tragediaa, euforiaa ja tuskaa. Mielestäni ensikertalaisen ei tulisi ottaa painetta maratonille osallistumisesta,… Read more »

|

FINLANDIA MARATHONIN ELVYTYS

Jyväskylässä juostiin vuosina 1978-1994 Finlandia Marathon 17 kertaa. Se oli ensimmäinen ja pitkään Suomen suurin kaupunkimarathon. Osanottajia oli parhaimmillaan pitkälti yli 2000. Järjestäjäorganisaatioiden joukossa oli mm. SVUL, mikä myöhemmin oli perustamassa Suomen suurimmaksi noussutta Helsinki City Marathonia.  1990-luvun laman myötä osanottajamäärä putosi pariinsataan ja jyväskyläiset järjestäjätkin lamaantuivat.  Finlandia Marathonia ei juostu enää vuonna 1995. Aloitin… Read more »

|

MM-kisoihin valmistautuva Henri Manninen harjoittelee Finlandia Marathonin reitillä

Maratoonari Henri Manninen valmistautuu uransa ensimmäisiin arvokisoihin. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juoksija saavutti paikan Pekingin MM-maratonille viime syksynä alittamalla Suomen Urheiluliiton asettaman rajan (2.17) 17 sekunnilla. MM-lippu oli pitkän linjan juoksijan uran kannalta pieni lottovoitto. Haastattelimme Henriä reilut kaksi kuukautta ennen H-hetkeä. Mikä merkitys MM-paikan saavuttamisella oli sinulle henkilökohtaisesti? – Maratononnistumisella oli minulle suuri merkitys niin oman… Read more »

|

Jyväskylän lukiolaisten oma Lukio Run juostaan lauantai-aamuna

Syksyn uutuutena Finlandia Marathonin yhteydessä järjestetään lauantaina 12.9. Jyväskylän lukiolaisille oma juoksutapahtuma Lukio Run. Matkavaihtoehtoina juoksutapahtumassa on 5 tai 10 kilometrin lenkit. Lukio Run – tapahtumaa tehdään yhteistyössä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymän kanssa. ”Viime syksynä Jyväskylän lyseon lukion oppilaille tarjottu pienimuotoinen juoksutapahtuma toimi innostavana pilottina ja kannusti tarjoamaan kaikille Jyväskylän lukiolaisille vastaavan tapahtuman suuremmissa puitteissa ison juoksutapahtuman… Read more »

|

Valon Kymppi juostaan perjantai-iltana

Finlandia Marathonin lyhyin juoksumatka 10 km muutti nimeään ja tunnetaan tänä syksynä nimellä Valon Kymppi. Suurempi muutos tulevana syksynä on kuitenkin se, että kymmenen kilometrin matka juostaan jo perjantai-iltana. Osallistujille halutaan tarjota ainutlaatuinen ja elämyksellinen juoksuympäristö. ”Myöhäinen lähtöaika, pimenevä syksyinen ilta ja kaupungin upea valaistus yhdistettynä ruskan väreissä hehkuvaan Rantaraittiin tarjoaa kympin juoksijoille uudenlaisen mahdollisuuden… Read more »

|

Finlandia Marathon palaa Jyväskylän Paviljonkiin

Neljän vuoden tauon jälkeen Finlandia Marathonin tapahtumakeskuksena toimii jälleen Jyväskylän Paviljonki. Jyväskylän Matkakeskuksen läheisyydessä sijaitseva Paviljonki lähialueineen on kokenut paljon muutoksia viimeisten vuosien aikana. ”Sen jälkeen kun Finlandia Marathon edellisen kerran 4 vuotta sitten järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa, on tapahtunut paljon uudistuksia. Uusi Lutakon aukio tarjoaa hyvät puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille ja aukion kannen alle rakennettu parkkitalo… Read more »

|

Minä…The sohvaperuna tein sen!!!

Viimeinen viikko ennen h-hetkeä meni flunssaa potiessa ja hierojalla käydessä … Mutta olin varma että minähän lähden kympille vaikka olo olis mikä mutta onneksi olo parani suht hyväksi ja lauantai aamu valkeni kauniina ja olin into pinkeenä kun suuntasin nenäni kohtauspaikalle!!! Mieletön keli ja ihmisten iloiset fiilikset toi hyvän tsemppihengen päälle :)!! Ensin Riihimäen Elina… Read more »

|

Lomalta paluu arkeen… Rankkaa!!!

Nyt on ihana lomareissu heitetty. Tuli kyllä tarpeen… Siellä sai nukkua,löhöillä,ottaa aurinkoa,uida niin paljon että meistä melkein tuli kaloja :), syödä hyvin ja shoppailla!!! Sitten se nurja puoli kuumudesta ja ilmastointilaitteista, saimme siis tuliaisiksi kunnon flunssan… Tietää sitä että loppurutistukset juoksua varten on lepo…lepo…ja vielä kerran lepo :(!!! Ulkona on tällä hetkellä mahtava ulkoilukeli mitä… Read more »

|

Eka kymppi!

Lupasin ennen Finlandia Kymppiä juosta edes yhden 10km lenkin ja tietenkin tämäkin pitää jäädä viime tippaan.  Onhan noita kymppejä menty, kävellen ja yhdistelmänä, muttei koskaan pelkästään juosten. Sunnuntaina sen päätin tehdä. Käydä vakoilemassa ja testaamassa reitin etukäteen. Olosuhteet: Aamupäivä, klo 11. Aurinkoa, + 16C, ei tuulta. Ravinto: Ruispuolukkapuuro, kinkkuruisleipä, lasi maitoa, kuppi valkoista teetä. Varusteet:… Read more »

Minna

|

Viimeisiä reenejä viedään

Onpa aivan mahtavat syyskelit nautiskella juoksemisesta Laajavuoren maastoissa! Toivottavasti Finlandia Marathonkin käytäisiin samanlaisissa olosuhteissa! Juoksu alkaa kulkemaan mukavasti, samalla tavalla kuin kesän alussa. Pientä flunssan poikasta on nyt ollut ilmassa, mutta olen ottanut tukevan annoksen c-vitamiinia ja sinkkiä iltaisin viikon verran. Auttaisikohan se? Tällä hetkellä treeneihin kuuluu pitkä lenkki noin 20km, jonka teen töiden ohessa… Read more »